top of page

Coaching voor hulpverleners

Vanuit mijn jarenlange ervaring als politieagente (22 jaar) weet ik hoe het voelt om met buitengewone gebeurtenissen en (fysiek) geweld geconfronteerd te worden. Ik ken de (politie)organisatie, de hulpverleners cultuur, het werken op straat, geweldloos communiceren en de drive om mensen te willen helpen. Alle mooie en minder mooie momenten van het werk, het bij nacht en ontij werken in weer en wind, en je collega ‘s bijstaan als het nodig is: dat is waar het om draait. Samen deel je verdriet en vier je successen. 

 

Trauma coaching 

Hulpverlener zijn zit in je bloed. Er zijn echter zijn situaties die je zo diep kunnen raken dat je de balans verliest. Zo kun je als hulpverlener door trauma’s psychische problemen ontwikkelen die bijvoorbeeld leiden tot een burn-out of PTTS. Andere oorzaken voor deze problemen kunnen o.a. spanningen zijn ten gevolge van problemen in de organisatie. Ik kan je als coach hiermee helpen. 

  

Vanuit mijn ervaring en gevoel werk ik samen met mijn paarden om de hulpverlener als persoon te coachen. Hierbij is het erg belangrijk om ook naar je gezin, sociale situatie en team te kijken.  

 

Ben jij hulpverlener, en kun je mijn hulp goed gebruiken om de balans te hervinden? Laat het me hier weten! 

Speciaal voor hulpverleners en veteranen heb ik samen met psycholoog Mike van As een programma ontwikkeld.  Het programma heet Loslaten;

Loslaten

Loslaten is een programma voor mensen met trauma.  

In mijn praktijk zie ik wat de positieve inwerking van paarden op getraumatiseerde mensen hebben en de cruciale rol die een veilige omgeving voor zowel mens als paard daarin heeft. Om deze reden werken we in een kleine groep waarbij iedereen de ruimte krijgt. Er zijn ook geen andere mensen op het terrein aanwezig. Loslaten is een programma wat anderhalf jaar lang duurt en wordt begeleid door psycholoog Mike van A en Marjolijn van Dieren. Vanwege de intensiteit van het programma en de integratie die nodig is treffen we elkaar eenmaal per maand. Tussen deze dagen met de groep door is er ruimte en tijd om EMDR te volgen bij psycholoog Mike van As.

Er is een zorgvuldige opbouw in het programma en het wordt systemisch begeleid. Dit houdt in dat we ervan uitgaan dat alles een oorsprong heeft, iedereen een plek krijgt, en dat er ordening en balans is. De paarden geven aan waar de ordening in een systeem uit balans is.

Mensen mogen hun trauma’s bij de paarden en bij Mike en Marjolijn zien, voelen en een plek geven. In contact met de paarden en onder hun professionele begeleiding mogen zij hun trauma’s LOSLATEN.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolijn van Dieren.

Download de brochure voor meer informatie;

Kijk voor mijn talk samen met Jasper voor de politie hieronder.

bottom of page