Contact

A: de Stege 7

8194 LP te Veessen

​​

T: 06-19649931

E: vandierencoaching@outlook.com

KvK-nummer: 68340206

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

© 2018 by Brand Fuel

methode

Paarden leven al eeuwenlang samen met de mens en hebben verschillende rollen vervuld. In onze moderne tijd worden ze, op een aantal functies na, gehouden omdat de mensen dit fijn vinden. In de sport of recreatie, maar ook als coach-paard. Steeds vaker zie je namelijk dat paarden ingezet worden om mensen te helpen en te ondersteunen. Zoals vele ‘oude’ volkeren allang weten, zijn paarden spirituele wezens en hebben zij weet van het grote geheel. Ze waren en zijn voor veel volkeren totemdieren. Ze kunnen en willen de mens ondersteunen om ons zo naar een hoger niveau te brengen. Omdat hun functie en de tijd zo veranderd zijn , staan wij er steeds meer open voor om te luisteren en voelen wat een paard naast het rijden nog meer kan brengen. Steeds meer mensen zien en voelen dat alles met elkaar verbonden is. Paarden kunnen niet anders communiceren dan met hun gevoel en energie. Dat is hun veiligheid en hun wijsheid. Als je de paarden weer terug brengt in een natuurlijke omgeving door ze 24 uur per dag in een kudde te laten leven, dan kunnen deze dieren hun eigen kennis ook weer ophalen. Dan mogen ze weer paard zijn en kunnen wij hun stem horen.

Wij mogen luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ze doen dat ieder op hun eigen manier en ook hierbij werkt de kracht van de kudde door. Ieder dier heeft zijn/haar eigen bijdrage te leveren en coacht op een eigen wijze. Ik, als mens, in de rol van begeleider, leg vervolgens uit wat de paarden ‘vertellen’, maar vaak voelt iemand dat zelf al. De paarden doen dit op hun eigen manier en met liefde. Zonder oordeel.

 

Ieder mens heeft, net zoals de dieren, zijn/haar eigen plek en taak binnen het grote geheel. Zowel binnen de organisatie waarin je werkt , binnen je familie en gezin, maar ook daar buiten. Als je die plek eenmaal gevonden hebt zal er rust, balans en orde zijn.

Als begeleider laat ik ontstaan wat er nodig is. Hierbij stem ik af op de dieren en de mensen die komen. 

alles is met elkaar verbonden