Contact

A: de Stege 7

8194 LP te Veessen

​​

T: 06-19649931

E: vandierencoaching@outlook.com

KvK-nummer: 68340206

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

© 2018 by Brand Fuel

methode

Paarden leven al eeuwenlang samen met de mens en hebben verschillende rollen vervuld. In onze moderne tijd worden ze, op een aantal functies na, gehouden omdat de mensen dit fijn vinden. In de sport of recreatie, maar ook als coach-paard. Steeds vaker zie je namelijk dat paarden ingezet worden om mensen te helpen en te ondersteunen. Zoals vele ‘oude’ volkeren allang weten, zijn paarden spirituele wezens en hebben zij weet van het grote geheel. Ze waren en zijn voor veel volkeren totemdieren. Ze kunnen en willen de mens ondersteunen om ons zo naar een hoger niveau te brengen. Omdat hun functie en de tijd zo veranderd zijn , staan wij er steeds meer open voor om te luisteren en voelen wat een paard naast het rijden nog meer kan brengen. Steeds meer zien mensen dat alles met elkaar verbonden is. Paarden kunnen niet anders communiceren dan met hun gevoel en energie. Dat is hun veiligheid en tevens hun wijsheid. Als je de paarden weer terug brengt in een natuurlijke omgeving door ze 24 uur per dag in een kudde te laten leven, dan kunnen deze dieren hun eigen kennis ook weer ophalen. Dan mogen ze weer paard zijn en kunnen wij hun stem horen.

Wij mogen luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ze doen dat ieder op hun eigen manier en ook hierbij werkt de kracht van de kudde door. Ieder dier heeft zijn/haar eigen bijdrage te leveren en coacht op een eigen wijze. Ik, als mens, in de rol van paardencoach leg vervolgens uit wat de paarden ‘vertellen’, maar vaak voelt iemand dat zelf al. De paarden doen dit op hun eigen manier en met liefde.

Er zijn paarden die als veulen te vroeg bij hun moeder weggehaald zijn. Andere dieren hebben niet de luxe gekend om in een kudde op te groeien en te leven, of ze hebben tegen hun wil dingen voor mensen moeten doen. Deze paarden mogen ook zelf op deze manier helen en hun cirkel rond maken. Zodra de mensen hun ego opzij kunnen zetten en daadwerkelijk kijken en voelen wat hun paard te geven heeft, gaat er een wereld voor ze open. Alles is met elkaar verbonden en alles is energie. Waarbij iedereen zijn/haar eigen plek en taak heeft binnen het geheel. Zowel binnen de organisatie waarin je werkt , binnen je familie en gezin, maar ook daar buiten. Als je die plek eenmaal gevonden hebt zal er rust, balans en orde zijn.

alles is met elkaar verbonden