methode

 

Paarden leven al eeuwenlang samen met de mens en hebben verschillende rollen vervuld. In onze moderne tijd worden ze, op een aantal functies na, vooral gehouden voor de paardensport, recreatief paardrijden of als coachpaard.

 

Steeds vaker zie je namelijk dat paarden ingezet worden om mensen te helpen en te ondersteunen. Zoals vele ‘oude’ volkeren namelijk allang wisten, zijn paarden spirituele wezens en hebben zij weet van het grotere geheel. Ze waren, en zijn nog steeds, voor veel volkeren totemdieren. Ze kunnen en willen de mens helpen ontwikkelen om ons zo naar een hoger niveau te brengen. En gelukkig staan wij er als mens steeds meer voor open om te luisteren en voelen wat een paard naast het rijden nog meer kan brengen.

 

De communicatie van paarden binnen coaching

Paarden kunnen niet anders communiceren dan met hun gevoel, lichaamstaal en energie. Dat is hun veiligheid en wijsheid. Als paarden 24/7 per dag in een kudde mogen leven en er wordt naar ze geluisterd, dan komt hun natuurlijke kennis naar boven. Daar in de kudde mogen ze weer paard zijn, en kunnen wij hun stem horen. In ‘mijn’ kudde mogen wij middels paardencoaching luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Elk paard communiceert op zijn eigen manier, maar de kracht van de energie en verbinding van de kudde werkt door. Ieder dier heeft een eigen bijdrage te leveren en coacht op een eigen wijze. Ik, als  mens in de rol van begeleider,  leg  uit wat de paarden vertellen, maar vaak voelt iemand dat zelf al. De paarden doen dit op hun eigen manier en met liefde. Zonder oordeel.

 Ieder mens heeft, net zoals de dieren,  een eigen plek en taak binnen het grotere geheel. Ook jij! Die plek en taak bestaan niet alleen binnen het team en de organisatie waarin je werkt, maar ook binnen je familie, gezin en daarbuiten. Als jij ze eenmaal gevonden hebt zal er rust, balans en orde zijn. De kudde en de coaching kunnen je hierbij helpen.

 

Als je bij mijn kudde komt, ontstaat er een nieuwe kudde waar jij als mens een plek mag innemen. De paarden zullen je laten voelen en zien wat er gaande is bij je. Voel je van binnen in je lijf hetzelfde als je aan de buitenkant uitstraalt? Zo niet, dan laten de paarden je dit zonder oordeel, liefdevol, en soms ook heel duidelijk zien. Hierbij mag het gevoel niet alleen geduid worden, maar is er ook ruimte voor heling. Ik ga er namelijk vanuit dat jij bij mij komt voor een coaching sessie op het moment dat je ook daadwerkelijk wilt gaan loslaten. Hierbij zorg ik voor een veilige bedding en ondersteuning, zodat er mag ontstaan wat nodig is voor jou.

Werkwijze coaching

Als begeleider zet ik verschillende technieken en methodes in. Zo gebruik ik spiegelende coaching, systemisch coachen, energetisch coachen, en gaan we indien nodig werken met je eigen innerlijke saboteurs. Dit noemen we ook wel schaduwwerk. Tevens wordt er sjamanistisch gewerkt, waarbij we uitgaan van een energie die overal is en alles met elkaar verbindt. Tijdens mijn werk stem ik af op de dieren, de natuur, de mensen en zet ik mijzelf in als instrument. Ik tune in op jouw energie als dat aan de orde is. 

Wil je meer weten over de methode die ik hanteer,  wil je deze leren, of wil je graag bespreken wat er bij jou past? Aarzel dan niet om contact op te nemen en al je vragen te stellen. Ik beantwoord ze graag voor je.

alles is met elkaar verbonden