top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjolijn van Dieren

Een kind mag kind zijn

Je kind als spiegel.

Hoe houd je zuiver, wat van jou en wat van je kind is? Zodat je kind geen onderdeel wordt van je eigen zoektocht? Dat begint met een ontdekkingstocht naar binnen. Naar jezelf, je eigen ingeprente programma’s, ingeslepen patronen, behoeftes en verlangens.

Hierdoor kan je helder kan zien wat je kind spiegelt en wat je eigen verlangens of worstelingen zijn. Je kind hoeft het niet meer op te lossen voor jou of in de relatie met je partner. Je kind heeft een eigen plek in het gezin.

Een eigen stem, eigen verlangens en het zelf mogen onderzoeken in het leven. Je hoeft het niet allemaal weg te vegen of op te lossen. Het kind mag op eigen benen staan. Je hoeft het maar te vragen. Hoe klein ze ook zijn, ze voelen wel wat goed is voor ze. Geef ze vertrouwen.

Wat hebben ze wel nodig?

Een veilige omgeving waar fouten gemaakt mogen worden. Waar ze gezien worden in wie ze zijn. Waar hun stem gehoord wordt, waar ze een eigen plek hebben in het gezin. Waar ze steun mogen voelen en onvoorwaardelijke liefde. En als papa of mama ook gewoon mens zijn en fouten maken, mag het sorry horen.

Als er rust, balans en vertrouwen is bij de ouders, werkt dit door bij de kinderen.

Een kind mag kind zijn.

Warme groet Marjolijn van Dieren


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overlevingsmechanisme

Overlevingsmechanismes...de afgelopen weken zijn er heel wat voorbij gekomen tussen mijn paarden. Opvallend veel eigenlijk. Voortgekomen uit bijvoorbeeld trauma, jeugd, geboorte, bescherming, werk, fa

Wild voor jonge mensen

Vaak zie ik in mijn werk een bepaalde beweging van vragen en onderwerpen die voorbij komen. De afgelopen periode heb ik veel jonge mensen mogen ontvangen die zeer (hoog)sensitief zijn. Vaak zijn dit o

Comments


bottom of page