Zoeken
  • Marjolijn van Dieren

Een reis naar magisch Engeland

In voorbereiding op de cursus Animal Communication voor volwassenen, kinderen en de gateways ben ik in mei afgereisd naar Engeland. Ik ben terug gekomen met een rugzak aan ervaringen en heb een voetprint achtergelaten.

Een vriendin had een aantal locaties geadviseerd om naartoe te gaan. Het zou gaan om krachtplaatsen waar veel energie te voelen is.


Ik had mijn bus ingepakt om vijf dagen te kunnen overleven in de wildernis (;-)) van Engeland. Niet in een hotel of bread and breakfast, maar zo vrij als een vogel om de magie van Engeland te kunnen beleven.
Nadat we in Dover aankwamen zijn we doorgereden naar Uffington om de Wildhorses te bekijken. Op de heuvelachtige weg naar Uffington toe doemde er een berg op en waren de Whitehorses te zien. De energie was goed voelbaar op deze mooie oude plek.


Het Witte Paard waarschijnlijk het oudste van de heuvelfiguren in Engeland. De figuur is een lijntekening van een paard, in elegante lijnen uitgesneden en wit door de onderliggende kalklaag. De figuur is ruim 123 meter lang en eigenlijk alleen maar goed te zien vanuit de lucht.


Lange tijd werd gedacht dat het Witte Paard aangelegd was door de lokale koning Alfred in 871 om zijn overwinning op de Denen te herdenken. Als alternatief werd gedacht aan de Angelsaksische leider Hengist, ergens in de vijfde eeuw. Ook waren er groepen die dachten dat het de draak voorstelde die door Sint Joris verslagen was op de nabijgelegen Dragon Hill. Meer recente datering wijst echter op een veel eerder tijdperk, ergens rond 1000 v.Chr. Daarmee wordt de figuur mogelijk een lokale godheid, of een figuur die gemaakt is om de goden te eren (wat zou verklaren waarom het alleen goed te zien is vanuit de lucht).Een boom op de heuvel bij de Whitehorses.


Dragon Hill. De plek waar prins George de draak verslagen zou hebben.


De nacht heb ik doorgebracht in de buurt van Uffington waar ik lange tijd genoten heb van de ondergaande zon in gezelschap van Senny en wat herten...wordt vervolgd....

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Trauma/ptss

PTSS of Trauma binnen een organisatie. In een organisatie waar hulpverleners werken komt trauma en/of PTSS voor. Onder hulpverleners vallen onder andere; politie-mensen, brandweerlieden, ambulancepers

Meer weten over paardencoaching, of wil je eens kennismaken?
Neem dan contact met me op!
Contact

A: de Stege 7

8194 LP te Veessen

​​

T: 06-19649931

E: vandierencoaching@outlook.com

KvK-nummer: 68340206

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

© 2018 - 2020 by Brand Fuel