Zoeken
  • Marjolijn van Dieren

Fierce coachpaard door reanimatie


Fierce is via een politie agent genaamd Rein Hendriks op mijn pad gekomen. De eigenaresse van dit paard; Peggy van Leeuwen was gereanimeerd door politie agenten. Rein zat in het team van de politie agenten die Peggy gereanimeerd hadden. Door het adequate optreden van de politiemensen heeft ze het overleefd. Het tragische is dat Peggy hierna in een rolstoel terecht kwam en niet meer voor haar paarden kon zorgen. Ze nam het moeilijke besluit om afstand te nemen van haar paard Fierce. Ze was de agenten zo dankbaar dat zij besloot om iets terug te doen naar de hulpverleners toe, die haar leven gered hebben. Rein had gehoord van mijn coach praktijk en dat ik hulpverleners coach door middel van mijn paarden. 

Vanuit mijn jarenlange ervaring tijdens mijn werk als hulpverlener weet ik hoe het voelt om met buitengewone gebeurtenissen en (fysiek) geweld geconfronteerd te worden. Ik ken de (politie)organisatie, de hulpverleners-cultuur, het werken op straat en de drive om mensen te willen helpen. Alle mooie en minder mooie momenten van het werk, het bij nacht en ontij werken in weer en wind en je collega bij te staan als het nodig is. Om samen verdriet te delen en successen te vieren. Hulpverlener zijn zit in je bloed. Maar er zijn situaties die je als mens diep raken, waardoor je op verschillende manieren uit balans kan raken. Sommige hulpverleners kunnen door trauma’s psychische problemen ontwikkelen die bijvoorbeeld leiden tot een burn-out of ptts. Een andere oorzaak kunnen spanningen zijn ten gevolge van problemen in de organisatie.

 Vanuit mijn ervaring en gevoel werk ik samen met mijn paarden om de hulpverlener als persoon te coachen. Hierbij is het erg belangrijk om ook naar de gezinssamenstelling te kijken, omdat bovenstaande situaties doorwerken in je sociale omgeving. Dit geldt ook voor het team waarin je werkt.

Voor deze hulpverleners wil ik graag enkele dagen organiseren om opstellingen te doen met mijn paarden. Paarden oordelen niet en willen je graag helpen. Het mooie is om dit samen met collega’s te doen. Van,voor en door collega’s. Omdat zij weten hebben wat je mee kan maken als hulpverlener en het werk af en toe je leven binnen kan sijpelen.

Je kan je voor de volgende data aanmelden;

Vrijdag 11 januari, vrijdag 26 januari, vrijdag, 8 februari, vrijdag 22 februari. Er is ruimte voor vier mensen die vragen kunnen stellen en vier mensen die representant kunnen zijn. De vragen kunnen variëren van persoonlijke vragen tot organisatorische vragen. Omdat het je gezinsleven binnen kan sijpelen kan je ook gezin opstellingen doen tijdens deze dagen. 

Het draait tijdens deze dagen om respect, samenwerken en vertrouwen.

Weet je iemand die hier baat bij zou hebben, wijs hem of haar op deze dagen. En delen in je netwerk wordt zeer gewaardeert.

Voor meer informatie en kosten; vandierencoaching@outlook.com

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Trauma/ptss

PTSS of Trauma binnen een organisatie. In een organisatie waar hulpverleners werken komt trauma en/of PTSS voor. Onder hulpverleners vallen onder andere; politie-mensen, brandweerlieden, ambulancepers

Meer weten over paardencoaching, of wil je eens kennismaken?
Neem dan contact met me op!
Contact

A: de Stege 7

8194 LP te Veessen

​​

T: 06-19649931

E: vandierencoaching@outlook.com

KvK-nummer: 68340206

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

© 2018 - 2020 by Brand Fuel